Doe mee

zondag 6 december 2015

Wat is de FlashBack50 en hoe werkt het?

De FlashBack50 is een hitlijst die wordt samengesteld uit de top30 lijstjes die wekelijks worden ingestuurd door jullie.
Je top30 lijstje mag je samenstellen uit de volledige FlashBack50 (dus ook jou eigen plugplaten), de Plugparade (uitgezonderd je eigen plugplaten) en de verse plugplaten van die week (je eigen plugplaat uitgezonderd)

Naast je top30 stuur je dus ook wekelijks (deadline vrijdagavond 19:00 uur) een verse plugplaat mee die dan door de andere members de chart in gestemd kan worden doordat ze hem in hun top30 opnemen.

Ook mag je wekelijks een no-go aanleveren. Deze plaat krijgt dan 5 punten in mindering. Voorwaarde is wel dat deze plaat in de FlashBack50 genoteerd staat. Plugparade platen of verse plugplaten mogen dus geen no-go ontvangen.

Om de boel een beetje in goede banen te leiden zijn er een aantal regeltjes zoals:


 • Plugplaten moeten minimaal 1 jaar oud zijn
 • 5 x per jaar mag je een plaat pluggen uit het huidige jaar
 • 3 x per jaar mag je een backflasher inzetten (dit zijn platen die al eens in de Flashback50 hebben gestaan maar niet hoger zijn gekomen dan plaats 30)
 • Je eigen plugplaten die je op neemt in je Top30 mogen niet in de Top5 geplaatst worden.
 • een artiest die geplugged is mag pas een 2e keer geplugged worden zodra hij/zij minimaal 5 weken in de FlashBack50 en of Plugparade staat of wanneer hij uit de FlashBack50 of plugparade verdwenen is. (dit om bv. niet een ABBA of Madonna hitlijst te krijgen maar een lijst met variatie)
  Dus 2 weken plugparade + 3 weken FlashBack50 is ook 5 weken.
 • Lever je plugplaten A.U.B. als volgt in:
  • Naam Van De Uitvoerende Artiest - Titel Van De Song (jaartal) 
  • youtube link
  • covertjes mogen ook is niet verplicht

  Jullie kunnen inmiddels de vorderingen van de chart volgen via:
  Twitter: (@FBack50)
  Facebook: https://www.facebook.com/50flashback/
  web: flashback50.nl
  mailinglist: flashback50@yahoogroups.com
  Mail Sjon: sjon@flashback50.nl

  Heb je zin om mee te doen met deze leuke classics hitlijst waar The Doors hand in hand gaan met Nick & Simon, of waar Madonna zich langs Nirvana of E.L.O. de top10 in knokt. Stuur dan even een mailtje naar mij op sjon@flashback50.nl

  Geen opmerkingen: