Doe mee

zaterdag 21 januari 2017

Lijsten week 3 online

Hallo allemaal, Week 3 staat al weer online van de FlashBack50 jaargang 2 en wederom is het een lijst om van te smullen. We maken het elkaar iedere week weer moeilijker met de plugplaten en ook lijkt het er op dat men de wat minder bekende platen wat vaker gaat kiezen.
Uiteraard is dat iets om toe te juichen want daar zitten nou net die plaatjes tussen die je nog niet kende. En de uitslag van de Themaweek poll heeft ook uitgewezen dan we wat meer opzoek zijn naar het onbekende want met 10 stemmen heeft het thema "een NIET Top40 hit" gewonnen en dus zullen we in week 6 dit thema doen starten. Uiteraard is het niet verplicht om mee te doen maar leuk zou het wel zijn natuurlijk want er is nog zoveel moois wat de Nederlandse Top40 nooit gehaald heeft.
Tot zover de huishouding, nu snel door naar de top3


Op 3 zien we de terugkeer van David Bowie samen met Pat Metheny en het prachtige This IS Not America. Ze wisten het al tot een 2e positie te schoppen voordat ze iets wegzakte. Maar kennelijk willen ze toch ook die felbegeerde nummer 1 troffee en dus klimmen ze weer een plekje. Of ze het ook echt gaan halen valt te bezen want de nummers 2 en 1 zijn redelijk vasthoudend.
Op 2 vinden we namelijk nog altijd Donna Summer en die staat daar toch wel als een rots in de branding haar plekje te verdedigen ook al is het verschil met nummer 1 wel iets gegroeid (4 pnt)
En op 1 dus nog altijd Pearl Jam en hun Black en zij komen daarmee op 3 weken nummer 1 en dat zijn er net zo veel als Donna Summer en Dire Straits.

Snelle Stijgers/Binnenkomers

We hebben een 7-tal snelle stijgers deze week en dat zijn er weer iets meer dan de afgelopen weken. De eerste snelle stijger is tevens de hoogste nieuwkomer en ex-FlashDisc namelijk Lipps Inc. en het aanstekelijke Funkytown.
Iets hoger op 34 vinden we New Musik terug met This World Of Water. Deze plaat werd al eens eerder geplugged maar wist het toen niet te schoppen tot een FlashBack50 notering. Sandra J had hem in eerste instantie gemist maar kwam via de radio in aanraking met het vrolijk klinkende nummer en plugde hem zodoende in de herkansing en met succes.
Op 26 (van 39) vinden we The Beatles en dat is na I Am The Walrus pas de 2e FlashBack50 hit voor de Fab4 terwijl ze in 2016 wel 5 keer geplugged werden. Rinse R plugde Yesterday en aangezien hun eerste hit(je) slechts tot 31 kwam heeft hij nu dus de grootste hit van The Beatles te pakken. Hoe groot hij gaat worden gaan we zien de komende weken.
1 plekje hoger op 25 vinden we de tegenhanger van The Beatles namelijk The Rolling Stones. Nico R plugde de plaat en deze wist zich met de hakken over de sloot de FlashBack50 in te werken, maar eenmaal binnen lijkt het de heren voor de wind te gaan want ze schieten omhoog vanaf plek 49.
En op 24 is het wederom Nico R die deze keer vanaf 42 komt met Apotheosis en het verboden O Fortuna. Nico is met 6 plugplaten in de lijst 1 van de hofleveranciers op het moment.
En om dat te bewijzen heeft hij ook de credits voor de volgende snelle stijger op zijn naam staan want op 12 (van 41) is het Klein Orkest dat dankzij zijn plug hun Over De Muur richting Top10 ziet schieten.
De laatste snelle stijger vinden we op 5 en deze komt van 17 en dat zijn de mannen van Mumford & Sons die dankzij Sjon J hun "The Cave" op de FlashBack50 kaart hebben gezet.

Tot zover de snelle stijgers, rest ons nog de overige nieuwe binnenkomers.
Bruce Springsteen - Streets Of Philadelphia (46)
Peter Gabriel & Kate Bush - Don't Give Up (50)

De FlashBack50 is deze week gemiddeld 32 jaar.

Plugparade
In de plugparade zien we dat John D de FlashDisc te pakken heeft met zijn plugplaat van Gloria Estefan and Miami Sound Machine. Maar het was deze week wel een zeer verdeeld veld en dus is het een FlashDisc die niet heel overtuigend was. Maar wellicht pakt Gloria komende week meer punten en komt ze alsnog hoog binnen. Het kan overigens wel eens gebeuren dat een FlashDisc het niet weet te schoppen tot FlashBack50 hit maar de verwachtingen zijn dat dit niet gaat gebeuren met deze schijf.
Op 4 in de plugparade vinden we de man die afgelopen week na 7 jaar ineens met nieuw werk op de proppen kwam. We hebben het dan niet over plugger Remco maar over zijn gekozen artiest Jamiroquai. Cosmic Girl schiet overigens van 29 naar 4.
En daar hebben we Nico R weer want ook in de Plugparade drukt hij een aardige stempel. Zijn I.O.U. van Freeez knalt binnen op 9 en een volgende FlashBack50 hit lijkt niet lang op zich te laten wachten. En mocht het met Freeez komende week nog niet lukken dan heeft Nico met Myley Cyrus nog een ijzer in het vuur want zij schiet met Jolene van 25 naar 10.
De overige binnenkomers in de Plugparade zijn:

Garland Jeffreys - Hail Hail Rock N Roll (17)
Yello - I Love You (21)
Pink Floyd - Comfortably Numb (22)
Echosmith - Cool Kids (23)
Raphael Gualazzi - Reality And Fantasy (29)
Europe - The Final Countdown (30)
Red Guitars - National Avenue (31)
Goede Doel - Vriendschap (34)
R.E.M. - Drive (35)
Righteous Brothers - Unchained Melody (36)
Babyface ft. Stevie Wonder - How Come How Long (37)
Bill Withers - Use Me (50) De plugparade heeft een gemiddelde leeftijd van 28 jaar

Verse Plugplaten
Deze week begonnen we wederom met 16 plugplaten aangezien John een niet geoorloofde plugplaat in diende en Sander deze week geen tijd kon vinden voor de wekelijkse verplichtingen ;o)
Maar omdat de top25 lijstjes maar weg bleven bleek dat er toch tijd genoeg was om de heren te verzoeken alsnog iets in te dienen. En daarom hebben we dus gewoon een volle lijst plugplaten. En er staat weer van alles tussen zoals:
Alessi
Genesis
Robert Plant
Animal Nightlife
Tyree Cooper
Afrojack
Robbie Nevil en veel meer.
Wil je weten wie er exact allamaal geplugged zijn check dan de complete charts HIERExits

En als er nieuwe entrees zijn in de chart, dan zijn er ook uitvallers. Deze week zijn dat:Peter Frampton - Show Me The Way;
Frankie Goes To Hollywood - Welcome To the Pleasuredome
Gordon Lightfoot - If You Could Read My MindEn de complete lijsten op Spotify zijn ook weer bij gewerkt

2 opmerkingen:

Nico zei

Is er nog een trofee voor de hofleverancier, of is het eeuwige roem :D :D :D

Okaysjon zei

Je krijgt 4 weken lang de no-go op een eigen plugplaat naar keuze, is dat ff mooi :)