Doe mee

zaterdag 14 januari 2017

Week 2 online

Hallo allemaal, welkom in 2017. Na een kleine afwezigheid van de NewsFlash hoop ik hem vanaf nu weer wekelijks te kunnen schrijven in de hoop dat jullie het kunnen waarderen. En we trappen af met week 2 van dit kers verse jaar FlashBack50.


Op 3 zien we Mike Oldfield samen met Maggie Reilly en hun Moonlight Shadow. Zij komen van 8 en met de steun van 12 members zijn ze de meest gesteunde maar nog niet de beste van allemaal. Het is daarmee wel spannend bovenin want de vraag is, gaan ze de sprong naar 1 maken binnenkort.
Op 2 vinden we Donna Summer en die staat daar niet voor de eerste keer. Na 3 weken nummer 1 dreigde ze weg te gaan zakken maar ze weet zich telkens weer omhoog te verchten. Zit die 4e week nummer 1 er nog is of zijn het schijnbeweginkjes.
En op 1 de plaat der platen als het aan mij ligt, helaas was ikzelf te laat met het pluggen van dit juweel maar ik vind het mooi dat Pearl Jam en hun Black op 1 staat voor een 2e week. Niet iedereen kan zich daar in vinden en dat is nou juist het mooie van de FlashBack50, er komt voor ieder wat wils voorbij.

Snelle Stijgers/Binnenkomers

We hebben een 5-tal snelle stijgers deze week en dat zijn er minder dan de afgelopen weken maar dat zal met kerst te maken hebben gehad. De 5 die we hebben zijn wel allemaal fijne deuntjes hoor mensen.
Zo vinden we op 29 het prachtige Lilly Was Here van David A. Stewart en onze eigen Candy Dulfer. Zij komen van 50 en danken hun plekje in de FB50 door een plug van Guido H. Iets hoger in de lijst (21) vinden we de klapperrrrr van de week en dat is de FlashDisc van vorige week. Arnee V plugde Buoys met Give Up Your Guns en deze lijkt nu op weg naar een top10 hit. Op 17, van39 vinden we Mumford & Sons met The Cave, dit banjo liedje is geplugged door Sjon en ook dit lijkt hard op weg naar de top10. Maar er kunnen er maar 10 in een top10 en ook Madonna wil daar heen want met Open Your Heart knalt ze in haar 2e week van 30 naar 14. En de laatste hardloopster staat inmiddels al in de top10 en dat is Katy Perry met het Tarzaniaanse Roar welke geplugged werd door Marc de J. Katy staat op 6 en komt van 18 in haar 2e week.

Tot zover de snelle stijgers, rest ons nog de nieuwe binnenkomers.
Klein Orkest - Over De Muur (41)
Apotheosis - O Fortuna (42)
Gordon Lightfoot - If You Could Read My Mind (46)
New Musik - This World Of Water (48)
Rolling Stones - Sympathy For The Devil (49)
Brothers Johnson - Stomp (50)


De FlashBack50 is deze week gemiddeld 32 jaar.

Plugparade
In de plugparade zien we dat Ren'e v D de FlashDisc te pakken heeft met zijn plugplaat van Lipps. Inc en het funky klinkende Funkytown. Op 3 is het Sharon van Andel met haar band Within Temptation die Mother Eart dankzij het pluggen van Rinse R vanaf 17 zien klimmen. Jay Ferguson zijn prachtige Thunder Island is de enige plaat in de Plugparade die niet stijgt maar ook niet zakt en dat doet hij op plek 10. Net daar onder zien we Bruce Springsteen op 11 binnen knallen met het rustige maar o zo mooie Streets Of Philadelphia. Anouk is ook hoog binnen en wel op 16 met het nummer One Word (You're A Star In Heaven). Emma van Hot Chocolate begon heel slecht maar deze week zit er een beetje gang in en stijgt hij van 30 naar 19. Net daar onder is het She van Elvis Costello die binnen komt en alle binnenkomers onder de 20 zijn.

Dr. Buzzard's Original Savannah Band - Cherchez La Femme (Se Si Bon) (23)
Miley Cyrus - Jolene (25)
Queen & George Michael - Somebody To Love (26)

Wax - Bridge To Your Heart (27)
Jamiroquai - Cosmic Girl (29)
Dead Prez - Hip Hop (32)
Adele - Water Under The Bridge (33)
Andy Williams - Music To Watch Girls By (37)
Aztec Camera - All I Need Is Everything (38)
Tol & Tol - Eleni (397)
Bananarama - I Can't Help It (40)

De plugparade heeft een gemiddelde leeftijd van 28 jaar

Verse Plugplaten
Deze week slechts 16 plugplaten omdat Erwin en René geen kans hebben gezien hun lijstje en plugplaat in te dienen. Maar de 16 plugplaten die we hebben bezitten weer allemaal een hoge hitfactor. Namen als Righteous Brothers, Pink Floyd en Freeez komen voorbij. Maar ook Bill Withers, Yello en Het Goede Doel zijn van de partij. En dan hebben we er pas 6 gehad. De andere 10 zijn van O.M.D. , Red Guitars, Europe, Gloria Estefan en Garland Jeffreys. R.E.M. , Babyface ft. Stevie Wonder, Leningrad Cowboys, Raphael Gualazzi en Echosmith.

check dan de complete charts HIERExits

En als er nieuwe entrees zijn in de chart, dan zijn er ook uitvallers. Deze week zijn dat:Hooters - Satellite 
Chris Rea - Driving Home For Christmas 
Kate Bush - The Man With The Child In His Eyes 
Kim Wilde - Cambodia 
Wham! - Last Christmas 
Zager And Evans - In The Year 2525
Thomas Dolby - I Scare MyselfEn de complete lijsten op Spotify zijn ook weer bij gewerkt

Geen opmerkingen: