Doe mee

vrijdag 3 februari 2017

FlashBack50 week 5 jaargang 2 online en de Thema week is gestart

Week 5 van jaargang 2 staat online en het ontbreken van sommige lijstjes is duidelijk zichtbaar als je kijkt naar de nieuwe binnenkomers. Maar dat mag de pret niet drukken want deze week hebben we weer een volledig bezette verse pluglijst. En over plugplaten gesproken, komende week is het week 6 en dus gaan we Thema pluggen!
Het Thema is een NIET Top40 plaat pluggen en om nou te weten te komen of je plaat de top40 heeft gehaald ga ja naar www.top40.nl en rechts boven in tik je je gewenste artiest. Je krijgt dan zijn of haar biografie en daaronder een opsomming van alle uitgebrachte singles die in de top40 hebben gestaan en daaronder de overige singles met eventueel (tip) achter de titel.
Heeft de plaat in de top40 gestaan is het dus niet thema gerelateerd, kwam hij slechts tot in de tipparade dan is het een thema gerelateerde plugplaat.

Doe je niet mee aan de Themaweek vermeld het er aub even bij
Doe je wel mee met de Themaweek, zet dan even een * achter je plugplaat

En dan nu de

Week 5 alweer van jaargang 2, wat vliegt de tijd en wat vind ik het nog steeds supergaaf dat de FlashBack50 nog altijd leeft. Uiteraard zijn we nog altijd opzoek naar verse members want een aantal van 25 members is toch wel mijn streven. Maar wat niet is kan altijd nog komen dus we houden hoop.
En ik blijf het maar vragen ook aan jullie, heb je mensen in je omgeving die iets met muziek hebben en die per weeknog wel een half uurtje vrij kunnen maken..........maak ze attend op onze chart en wie weet doen ze mee.
Genoeg huishoudelijk gedoe, nu snel naar de


Over de Top3 kunnen we deze week kort zijn, nummer 3 is net zo 3 als vorige week en dus zien we Klein Orkest daar staan.
En kijken we dan Over De Muur naar nummer 2 dan zien we daar nog altijd Donna Summer staan in haar State Of Independence. Het verschil tussen Donna en de nummer 1 is wel weer geslonken want op 1 vinden we nog altijd Pearl Jam met Black, maar het verschil is slechts 5 puntjes geworden. Zal Donna dan toch dem acht weer grijpen of liggen er andere kapers op de kust.Dat gaan we zien bij de snelle stijgers.

Snelle Stijgers/Binnenkomers

We hebben deze week 4 snelle stijgers en de eerste snelle stijger vinden we op 34 en dat is Myley Cyrus met een heerlijke cover van het nummer waar haar peet tante groot mee is geworden. We hebben het dan over Dolly Parton's Jolene. Myley schiet van 47 naar 34.
We maken dan een enorme sprong naar nummer 10 want daar staat de volgende snelle stijger en dat zijn Peter Gabriel en Kate Bush en zij sprongen vorige week ook al hard vooruit van 50 naar 32 en deze week schieten ze dus door de top10 in.
En op 9 vinden we nog een act die vorige week ook al zijn snelle schoenen aan had namelijk The Boss. Zijn Streets Of Philadelphia sprong vorige week van 46 naar 20 en staat nu dus op 9.
En de laatste snelle stijger is de grootste bedrijging voor de huidige top3 aangezien deze plaat (geheel onverwacht) in zijn 4e week van 17 naar 4 springt. Ik heb het dan over Apotheosis en het verboden O Fortuna.
Tot zover de snelle stijgers, rest ons nog de overige nieuwe binnenkomers.
Robert Plant - Big Log (45)
Within Temptation - Mother Earth (46)
Echosmith - Cool Kids (49)

Patrick Cowley - Menergy (50)

De FlashBack50 is deze week gemiddeld 31 jaar.

Plugparade
In de plugparade zien we dat Ruud S de FlashDisc pakt met The Sound Of C van de Confetti's. En zo zien we meteen hoe divers de FlashBack50 is want vorige week was de FlashDisc nog voor een rockballad met Robert Plant zijn Big Log, en deze week dus heeeeel wat anders.
Verder zien we dat ook Clint Eastwood & General Saint het lekker doen en 12 plekken winst boeken op 5. Net daaronder Schiet Adele ineens als een komeet omhoog. Haar Water Under The Bridge gaat in zijn 4e week van 24 naar 6 en lijkt het dan toch te gaan halen.
Op 13 zien we Philip Bailey en Philip Collins binnen komen met Easy Loer en The Wild Boys van Duran Duran komen daar 1 plekje onder binnen met hetzelfde aantal punten maar zij kregen die van 7 members en Phil & Phil werden door 8 members gesteund en dus pakken zij de hoogste plaats.
Ook Three Degrees is het vermelden waard op nummer 20 met Giving Up, Giving In.

De overige binnenkomers in de Plugparade zijn:Angus & Julia Stone - Big Jet Plane (24)
Laid Back - Sunshine Reggae (29)
Labi Siffre - (Something Inside) So Strong (30)
Emeli Sande - Read All About It (31)
Kula Shaker - Hush (33)
Police - Spirits In The Material World (34)
Taco - Puttin' On The Ritz (37)
Cornelis Vreeswijk - De Nozem En De Non (38)
Muddy Waters - Mannish Boy (39)
Housemartins - Happy Hour (40)
 De plugparade heeft een gemiddelde leeftijd van 30 jaar

Verse Plugplaten
Deze week een volle bak met verse plugplaten en die schieten weer alle kanten op.
Zo kan er gekozen worden voor
Still Got The Blues van Gary Moore
Ravel's Bolero
10CC met I'm Not In Love
Apres Toi van Vicky Leandros
Queen met het stok oude Spread Your Wings
Maar ook voor Reamonn, Westlife, Celine Dion solo of met Peabo Bryson en het spaanstalige Mecano.
Wil je weten wie er exact allamaal geplugged zijn check dan de complete charts HIERExits

En als er nieuwe entrees zijn in de chart, dan zijn er ook uitvallers. Deze week zijn dat:Doug Ashdown - Winter In America
Sinead O'Connor - Troy
Marc Cohn - Walking in Memphis
Phil Collins - Don’t Lose My Number

Als laatste wil ik iedereen bedanken voor de reacties op de NewsFlash, erg leuk te merken dat men het ook leest en het als een soort van meerwaarde ziet van de chart.
 
De complete lijsten op Spotify zijn ook weer bij gewerkt

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien een leuke xtra optie bij een evt volgend Thema dingetje,
Film /t.v muziek/ Soundtrack etc ..
Als je het al niet gedaan hebt..:)

on topic : Neem aan dat de niet thema gerelateerde plugplaten niet meedingen naar de flashdisc of überhaupt een notering.!?

grt ; André

Okaysjon zei

Hi André,

Bij het volgende thema wil ik kijken of ik een poll kan doen via de facebook pagina waarbij men de lijst ook kan aanvullen met thema's. Dus dan kan film muziek er zeker tussen komen te staan.

En wat betreft je andere vraag.
De Thema week is niet verplicht en dus dingen de niet thema platen gewoon mee naar de FlashDisc of een evt notering. Maar het staat de members natuurlijk vrij om er voor te kiezen of ze niet thema gerelateerde platen in hun top25 opnemen.

Anoniem zei

Helder.!!!!

Mvg : André