Doe mee

zondag 3 januari 2021

Statistiekjes 2020

 

Ik heb nog even wat sorteerslagen op de gehele Top334 over 2020 losgelaten en dat bracht de volgende statistiekjes.In totaal hebben er slechts 17 platen in gestaan die van eigen bodem komen, en met zijn allen hebben zij er 125 weken in gestaan wat neerkomt op gemiddeld 7 weken per plaat.
Wetende dat Anita Meijer (18), Danny Vera (11), Anouk (12) en Herman van Veen (10) al 51 van die 125 weken hebben behaald blijft er slechts gemiddeld 5,5e week over voor de overige 13 acts.
We mogen toch hopen dat het invoeren van de Dutch Disc dit gemiddelde in 2021 een beetje omhoog gooit.Als we afgaan op het aantal hits dat een act gehad heeft zien we dat Queen dit jaar de meeste hits heeft gehad op de voet gevolgd door ABBA, Eurythmics, Madonna, David Bowie, U2, Michael Jackson, Billie Eilish en George Michael. * = Still In Chart

Kijken we echter niet naar het aantal hits maar naar het aantal behaalde punten dan krijgen we een iets ander lijstje want ineens is daar Prince die de leiding pakt, terwijl Michael Jackson, Billie Eilish en George Michael niet meer voor komen in de Top10.
*=Still In Chart
Kijken we naar het aantal hits per plugger dan steekt er maar 1 met kop en schouders boven de rest uit en dat is Peter E. Hij wist maar liefst 33 noteringen te behalen in 2020. Uiteraard zitten daar nog een aantal platen bij die eind 2019 al de lijst in doken maar ondanks dat is het een waanzinnig rendement.
Sander de W is goede 2e geworden met 27 hits en Wim B en Guido H delen met 25 hits de 3e plaats. De Top10 is als volgt:


Kijken we niet naar het aantal hits per plugger maar naar de vergaarde punten per plugger dan ziet het lijstje er ook weer heel anders uit. Remco de K, Mark T en Nico R vallen uit de Top10 en Sjon J schiet naar de koppositie.

Kijken we naar het aantal FlashDiscs per plugger welke in de FlashBack50 hebben gestaan in 2020 dan zie ik tot mijn grote verbazing dat ik daar de koploper in ben met 9 FlashDiscs en dat er 3 pluggers met 7 FlashDiscs. hier zitten voor Sjon J (3), Peter E (1) en Sander de W (1) wel een aantal FlashDiscs bij die al in 2019 behaald waren. Het ware 2020 aantal staat er dus tussen haakjes achter. Dus als je kijkt naar de in 2020 behaalde FlashDiscs dan is Patricia W de meest succesvolle met 7 FlashDiscs.

Als we gaan kijken naar het aantal punten dat de FlashDiscs in 2020 bij elkaar geharkt hebben dan helpt het wel dat Sjon J dus 9 ijzers in het vuur had. Peter E en Sander de W maken de Top3 af.2 opmerkingen:

EugeneW zei

Leuk die verschillen op aantal hits en op aantal punten

Peter zei

Wat een werk...en wat leuk...