Doe mee

zaterdag 11 februari 2017

Week 6 online

Hier is hij dan, week 6 van de FlashBack50 jaargang 2. En wat kan 1 nieuwe member toch een hoop beweging met zich mee brengen ;o)
Niet bovenaan, want Pearl Jam regeert nog altijd en staat inmiddels 6 weken op de bovenste plek. Maar vlak daaronder zijn het The Boss en het gelegenheidsduo Gabriel & Bush die aan komen stormen. En U2 heeft een 2e adem gevonden dankzij Wim die ze in zijn eerste top25 pontificaal op 1 posteerde.
Robert Plant maakt een reuze sprong en dat doen ook Freeez en Miley Cyrus.
In de Plugparade was het een nek aan nek race tussen Gary Moore en Stef Bos en die race is op punten gewonnen door Stef waardoor hij de FlashDisc te pakken heeft. Ook opvallend zijn de 4 MisHits deze week, maar dat is de keerzijde van de vele hoge entrees in de PlugParade denk ik dan maar.
Want naast Gary en Stef komen ook 10CC, Monkees, Golden Earring, Mecano, Ravel en Reamonn bij de eerste 30 binnen.
En dan is het deze week de beurt aan de Themaweek, en wat is het leuk om te zien dat IEDEREEN mee doet aan de Themaweek. Er zijn dus alleen maar platen geplugged die de Top40 nog nooit van binnen hebben gezien. En wat een verrassingen staan daar tussen, platen waarvan je denkt.......huh? nog nooit een Top40 hit geweest? Hoe kan dat?

Enfin, ga maar snel kijken ;o)

En dat kijken doe je natuurlijk HIER dan gaan wij verder met de............


En die top3 kent naast een nummer 1 act die daar nu al 6 weken staat 2 nieuwe namen. Dus ja, Black van Pearl Jam staat nog altijd bovenaan de chart, maar er komen wel scheurtjes in de sokkel waar ze op staan.
En die scheurtjes zouden wel eens afbrokkeling tot gevolg kunnen hebben voor Eddy Vedder en zijn mannen. En de eerste die daar verantwoordelijk voor is vinden we op nummer 2 na een sprong van 9 en dat is niemand minder dan The Boss himself met Streets OF Philadelphia. 1 plekje lager op 3 komen Peter Gabriel & Kate Bush aan denderen vanaf plek 10 en dus zijn het 3 grootheden in de muziekbusiness die aan de stoelpootjes van Pearl Jam zagen. Wie volgende week de bovenste beste is gaat dus heel spannend worden heb ik zo het vermoeden.

Snelle Stijgers/Binnenkomers

Snelle stijgers zijn er ook weer deze week en de eerste vinden we op nummer 15. Daar staat namelijk het door André V geplugde Big Log van Robert Plant die zijn voorzichtige binnenkomst van vorige week ruimschoots goed maakt met een sprong van 30 plaatsen.
Op 17 vinden we nog zo'n hardloper want die gaat van 36 naar 17 en dan heb ik het over Freez's I.O.U welke door Nico werd geplugged. En ja, Nico komen we vaker tegen want ook op 18 staat een snelle stijger welke door hem geplugged is. Van The Backyard Sessions welke Myley Cyrus in 2012 deed koos hij de Dolly Parton cover Jolene en die gaat als een malle vanaf 34. Myley haar Peet tante zal trots op haar zijn geweest toen ze deze versie hoorde.
Na Myley maken we een sprongetje naar nummer 25 waar we Jay Kay en zijn mannen zien neerploffen met Cosmic Girl. Zij springen van 35 en maken dus net de sprong van 10 om tot snelle stijger uitgeroepen te worden. Remco plugde de plaat en staat nu 3 maal in de FlashBack50 genoteerd.
En na Jamiroquai zijn we er nog niet als het om de snelle stijgers gaat want op 29 vinden we (van eigen bodem) Within Temptation en het lekkere Mother Earth. Zij klimmen vanaf plek 46 en gaan dus hard richting de top20. En Rinse staat met deze plugplaat net als Remco 3 keer genoteerd in de charts. Op 33 vinden we de klapperrrrrr van de week en dus is dat automatisch een snelle stijger. En die gaat naar Guido en zijn Wild Boys van Duran Duran. En door de klapperrrrr van de week te worden zijn ze dus de FlashDisc van vorige week voorbij geschoten.
De laatste snelle stijger is voor Echosmith en het fraaie Cool Kids uit 2014. Zij komen op 34 binnen nadat Peter ze een aantal weekjes terug plugde.
Tot zover de snelle stijgers, rest ons nog de overige nieuwe binnenkomers.
Philip Bailey & Phil Collins - Easy lover (44)
Confetti's - The Sound Of C (50)

De FlashBack50 is deze week gemiddeld 30 jaar en dus weer een jaartje jonger geworden, maar dat is niet zo vreemd met een binnenkomer uit 2014 ;o).

Plugparade
In de plugparade was het dus (zoals eerder al beschreven) een heuse nek aan nek race tussen Stef Bos en Gary Moore. En Stef won deze nipt en dus is het volgende week toch weer spannend om te kijken wie er aan de haal gaat met de klapperrrr van de week.
Iets lager in de plugparade (8) vinden we 10CC en het mooie I'm Not In Love door Henk vd H geplugged. en net daar weer onder op 11 zijn het de Monkees die I'm A Believer de parade in zingen dankzij een plug van Sander.
En op 20 vinden we Muddy Waters, de plaat die vorige week heel voorzichtig op 39 de plugparade binnen kwam stijgt hard door en lijkt dus hard op weg naar de lijst der lijsten en dus was hij het vermelden zeker even waard.

De overige binnenkomers in de Plugparade zijn:
Golden Earring - Another 45 miles (21)
Mecano - Hijo De La Luna (23)
Ravel - Bolero (26)
Reamonn - Supergirl (29)
Queen - Spread Your Wings (32)
Vicky Leandros - Apres Toi (34)
En Vogue - My Lovin’ (You’re Never Gonna Get It) (35)
Berliner Philharmoniker olv. H. von Karajan - Peer Gynt Suite No.1, Op.46: 4. In The Hall Of The Mountain King (38)
Southern Culture On The Skids - Soul City (39)
Westlife - If I Let You Go (40)

De plugparade heeft een gemiddelde leeftijd van 33 jaar en is dus flink ouder geworden dankzij o.a. Ravel's Bolero.

Verse Plugplaten
Deze week een volle bak met verse (Thema)plugplaten en die schieten weer alle kanten op.
Zo kan er gekozen worden voor o.a.
Billy Joel, U2, Phil Collins, Jeff Buckley, Van Dik Hout en Talk Talk. Maar ook voor Jennifer, Depeche Mode en Bette Midler. En dus wederom zeer uiteen lopende plugplaten want we hebben ook nog Prince, Kate Bush, Jennifer Rush samen met Elton John, Rob de Nijs en Adventures. En Johnny Baby, Eminem + Dr. Dré & 50 Cent, Zo !, Wanted en Lady Gaga.
Veel mooie plaatjes weer dus en hopelijk zien we die komende week ook weer verschijnen. HIER
Zelf dacht ik overigens aan 2 Themaweken per jaar maar als daar door jullie anders over gedacht wordt hoor ik dat graag.Exits

En als er nieuwe entrees zijn in de chart, dan zijn er ook uitvallers. Deze week zijn dat:Human League - Don't You Want Me
Döf - Codo (Düse Im Sauseschritt)
Patrick Cowley - Menergy


  
De complete lijsten op Spotify worden asap bij gewerkt

Geen opmerkingen: