Doe mee

vrijdag 17 februari 2017

Week 7 online

Hier is hij dan, de NewsFlash voor week 7 van de FlashBack50 jaargang 2. En wat is het een leuke lijst deze week met onder andere een nieuwe nummer 1, een mooie onverwachte Thema FlashDisc, en fraaie stijgers en verbazingwekkende dalers.Maar we trappen af met de top3 en die is deze week lekker helemaal anders.
Op 3 vinden we The Boss die vorige week nog met een reuze sprong op 2 terecht kwam. Bruce heeft het dus wederom niet gered (tot nu toe) en daarmee scoort hij (na I'm On Fire en Born To Run) voor de 3e keer op rij een nummer 2 hit. En op 2 vinden we de plaat die de afgelopen 6 weken het alleenrecht had op de nummer 1 positie. Maar o.a. 2 No-Go's hebben er voor gezorgd dat hij van zijn troon gestoten is en het deze week dus met een 2e plaats moet doen. Het verschil is echter maar 10 punten dus wellicht vecht Eddy zich nog terug.
En dan de nieuwe nummer 1, die heeft er 11 weken over gedaan om die felbegeerde nummer 1 positie te bereiken. Aanvankelijk leek de plaat op plek 4 te stranden want de terugweg was al ingezet. Maar Wim melde zich als nieuwe member en die posteerde U2 op 1 in zijn Top25 en daardoor zagen Bono en zijn mannen toch nog kans om naar de bovenste plek te klimmen met With Or Without You.

Snelle Stijgers/Binnenkomers

Snelle stijgers daar hebben we er 6 van deze week en we beginnen met Stef Bos en zijn Papa, de FlashDisc van vorige week springt de FlashBack50 binnen op nummer 28.
De volgende snelle stijger is voor Gary Moore en zijn Still Got The Blues (For You). En daar waar hij vorige week een paar puntjes te kort kwam voor de FlashDisc, heeft hij nu een kleine voorsprong (3 puntjes) gepakt op Stef Bos waardoor hij op 26 binnen komt.
Op 22 vinden we weer een snelle stijger en dat is Echosmith met Coolkids. Zij klimmen in hun 3e week van 34 naar 22 en zijn hard op weg naar de top van de lijst.
Wie ook hard gaan zijn Phil & Phil, zij zingen hun Easy Lover van plek 44 naar plek 20 en zijn dus nog harder op weg naar de top.
Dan kijken we verder omhoog en zijn we op 12 Jay Kay en zijn band Jamiroquai staan. Remco ziet zijn Cosmic Girl plugplaat van plaats 25 omhoog schieten in zijn 4e week.
En de hoogst genoteerde snelle stijger is Duran Duran en hun The Wild Boys. Zij klimmen van 33 naar 9 en hebben daarmee hun 2e top10 hit te pakken. En wederom is het Guido die de plugplaat heeft aangeleverd.
Tot zover de snelle stijgers, rest ons nog de overige nieuwe binnenkomers.
R.E.M. - Drive (45)
10CC - I'm Not In Love (48)
Everly brothers - On The Wings Of A Nightingale (50)


De FlashBack50 is deze week gemiddeld 30 jaar

Plugparade
In de plugparade draaide het afgelopen week volledig om de Themaweek "Plug een NIET Top40 hit"
En wat zijn er mooie plaatjes geplugged zeg, en wat is er goed gescoord door een hoop van die Themaplaatjes.
Phil Collins pakte de FlashDisc onverwacht want alles leek er op dat Billy Joel er met de prijs vandoor zou gaan. Maar ondanks dat Billy meer steunende members had pakte Phil de meeste punten.
Maar Billy kwam toch zeer behoorlijk binnen op nummer 7 en lijkt een FlashBack50 hit niet meer te kunnen mislopen.
Alle platen die al in de Plugparade stonden maakte een beetje pas op de plaats waardoor we nog meer hoge entrees hebben. Zo komt Talk Talk op 17 binnen met Happiness Is Easy en zien we Depeche Mode op 21 binnen komen.
Vanaf 24 tot en met 28 zijn het Jeff Buckley, Bette Midler, U2 en Van Dik Hout die binnen komen.
Maar ondanks de succesvolle Themaweek zijn er toch 3 Thema plugplaten net buiten de lijst gevallen en nog eens 2 die zelfs de MisHit pakte.

De overige binnenkomers in de Plugparade zijn:
Rob de Nijs - Open Einde (32)
Adventures - Broken Land (34)
Kate Bush - Experiment IV (36)
Wanted - Show Me Love (America) (38)
Zo ! - We Are On The Move (39)
Lady Gaga - Million Reasons (40)

De plugparade heeft een gemiddelde leeftijd van 31 jaar en is dus weer iets jonger geworden dankzij o.a. Lady Gaga

Verse Plugplaten
Deze week een volle bak met verse plugplaten en die gaan het ons weer moeilijk maken. Zo schieten we via XTC naar Moody Blues en zien we Simply Red, Eagles, Level 42 en UB40 ook in het lijstje staan.
En dan mogen we Beloved, Boy Meets Girl en Al Jarreau (R.I.P.) natuurlijk niet vergeten.

Benieuwd welke er nog meer geplugged zijn? check dat dan HIERExits

En als er nieuwe entrees zijn in de chart, dan zijn er ook uitvallers. Deze week zijn dat:Elvis Presley - Suspicious Minds
Pet Shop Boys - Domino Dancing
Simple Minds - Sanctify Yourself
Herman's Hermits - No Milk Today
Moby - Porcelain


  
De complete lijsten op Spotify worden asap bij gewerkt


Geen opmerkingen: