Doe mee

zaterdag 25 februari 2017

Week 8 online


De rangen en standen van week 8 zijn bekend en Wim is in zijn nog korte verblijf bij de FlashBack50 direct succesvol en pakt naast zijn eerste binnenkomer in de FB50 (U2) ook gelijk een FlashDisc met het legendarisch mooie Hotel California.

Maar er is meer gebeurd want ondanks de 2 no-go's hebben de mannen van Pearl Jam de macht weer terug gepakt en U2 is terug gegooid naar 7 met 1 no-go op zak.


De Top3 is dus weer anders dan vorige week waar we U2 bovenaan zagen pronken met hun eerste nummer 1 bokaal. De enige die zijn plekje deze week wist vast te houden is The Boss met het mooie Streets Of Philadelphia op 3.
En dat de FlashBack50 een verrassende lijst is blijkt wel uit de nummer 2 want vorige week nog zagen we Peter Gabriel en Kate Bush wegzakken van 3 naar 7, maar deze week klimmen ze dus hard naar nummer 2. Zo zie je maar dat Don't Give Up best een aardige boodschap blijkt.
En op 1 een plaat die er op vorige week na al heel 2017 stond, Pearl Jam is terug met Black.
Ze hebben weer een superstip meegekregen omdat het verschil met de nummer 2 meer dan 10 punten betreft. En zoals gezegd zijn er inmiddels al 2 members die klaar zijn met Pearl Jam en hebben hun no-go er aan gegeven. Een knappe prestatie dus dat ze toch weer terug zijn aan de top van de lijst.

Snelle Stijgers/Binnenkomers


Maar Pearl Jam is niet de enige act die een superstip heeft meegekregen deze week. Ook Peter Gabriel & Kate Bush hebben een rode positie en er zijn er binnen de top10 nog 2. De eerste vinden we op nummer 5 (van 26) en die is voor Gary Moore en zijn Still Got The Blues (For You). Op 6 vinden we nog een superstijger en dat is de FlashDisc van 2 weken geleden, Stef Bos stijgt met zijn papa van 28 en loopt dus 1 plekje in op Gary Moore. 
Voor een volgende superstijger moeten we afdalen naar nummer 25 en daar vinden we de klapperrrrr van de week. En dat is Take Me Home van Phil Collins, de Flashdisc van vorige week en dus staat hij nu ook solo in de FlashBack50.
Strak daar onder komt R.E.M. aan rijden met het rustige Drive en zij hebben ook het predikaat superstijger want zij komen van 45 in hun 2e week.
Op 31 staat nog een superstijger en dat is een plaat die vorige week met zijn hakken over de sloot op 50 de FB50 binnen kwam vliegen On The Wings Of A Nightingale. Inderdaad het zijn The Everly Brothers met hun hit uit 1984.
En de laatste Superstip is op 10CC geplakt want zij schieten van 48 naar 32 met het mooie I'm Not In Love.
Tot zover de snelle stijgers, rest ons nog de overige nieuwe binnenkomers.
Tyree Cooper - Turn Up The Bass (43)
Monkees - I'm A Believer (46)
Billy Joel - Piano Man (48)
U2 - Numb (50)

Afdalers

Naast de snelle stijgers zijn er deze week ook een aantal harde zakkers, te weten:


U2 - With Or Without You van 1 naar 7
Klein Orkest - Over De Muur van 6 naar 12
Jamiroquai - Cosmic Girl van 12 naar 27
Exits

En als er nieuwe entrees zijn in de chart, dan zijn er ook uitvallers. Deze week zijn dat:Ultravox - Dancing With Tears In My Eyes
Confetti's - The Sound Of C
Jan Hammer - Crockett's Theme
Dire Straits - Private Investigations
Holly Johnson - Americanos
De FlashBack50 is deze week gemiddeld 30 jaar en een beetje

Plugparade
In de plugparade ging de strijd om de FlashDisc deze week tussen 2 zeer gevestigde namen. De ene dag leek Moody Blues (door René v D geplugged) aan het langste eind te gaan trekken met hun Nights In White Satin. Maar een dag later waren het toch de mannen van The Eagles (door Wim B geplugged) die met hun Hotel California de meeste aanspraak leken te gaan maken op de schijf.
Uiteindelijk zijn het The Eagles geworden die de schijf pakte en de voorsprong op the Moody's die op 3 binnen komen is net zo groot als het verschil in jaren van de 2 hits. Wat er volgende week gebeurd met deze 2 platen durf ik niet te voorspellen maar dat het HITS gaan worden dat staat wel vast.
Met the Eagles op 1 en the Moody's op 3 hebben we natuurlijk ook nog een nummer 2 en die is voor Talk Talk met Happiness Is Easy en zij komen van 17.
Op 6 en 7 staan nog 2 platen die komende week wel eens binnen zouden kunnen gaan komen in de FB50. Op 6 (van 21) vinden we namelijk Depeche Mode met hun Master And Servant en op 7 (van 24) staat Jeff Buckley met het prachtige Hallelujah.
Op 9 (van 27) nog zo'n harde stijger in de Plugparade en die is van eigen bodem, Van Dik Hout schiet met Meer Dan Een Ander dus ook lekker op richting de FB50.
Zijn The Eagles en The Moody's dan de enige hoge binnenkomers deze week? nee hoor, op 15 vinden we UB40 met One In Ten en op 17 vinden we Dreams van Fleetwood Mac. Op 19 staat Strong van London Grammer en op 20 staan Tears For Fears samen met Oleta Adams met Woman In Chains.

De overige binnenkomers in de Plugparade zijn:
Flying Pickets - Only you (24)
Beloved - Sweet Harmony (26)
Alison Moyet - That Ole Devil Called Love (27)
Simply Red - Money’s Too Tight (To Mention) (28)
Al Jarreau - Roof Garden (29)
Boy Meets Girl - Waiting For A Star To Fall (30)
Easy Star All Stars ft. Luciano - Billy Jean (31)
Level 42 - Take A Look (32)
Gossip - Standing In The Way Of Control (34)
XTC - Making Plans For Nigel (38)
Milow - You Don't Know (39)
Wham! - Everything She Wants (40)

De plugparade heeft een gemiddelde leeftijd van 28 jaar en is dus weer iets jonger geworden

Verse Plugplaten
Deze week een volle bak met verse plugplaten en die gaan het ons weer moeilijk maken. Zo schieten we via Ike & Tina Turner naar Rob Ronalds en hebben we Why van zowel Carly Simon als Annie Lennox op het programma. Maar ook DJ Jean, Jovanotti, A-ha, Kim Wilde en Justin Bieber zijn van de partij.


Benieuwd welke er nog meer geplugged zijn en hoe de gehele chart er uit ziet?
Check dat dan HIER


  
De complete lijsten op Spotify lijsten zijn weer up to date en er wordt hard aan het FlashDossier gewerkt


Geen opmerkingen: