Doe mee

vrijdag 3 maart 2017

Week 9 online


De rangen en standen van week 9 zijn bekend en het is wederom Wim die succes boekt met zijn plugplaat door voor de 2e opeenvolgende week de FlashDisc te pakken. Het is wel een stuk minder overtuigend dan vorige week en dus zal een binnenkomst op 14 voor Metallica lastig worden. Maar aan de andere kant weet je het maar nooit bij de FlashBack50. Want het is wel gebleken dat de FB50 zeer grillig en onvoorspelbaar kan zijn.
De ene week schiet een plaat als een raket omhoog (zowel in de FB50 als in de PlugParade) en een week later zakt hij weer als een baksteen.
Dit komt omdat er een aantal members zijn die zeer gevarieerd zijn als het om hun lijstje gaat. De ene week staat een plaat op 1 en de week er op vinden we hem niet meer terug in dat lijstje.
Andere lijstjes vertonen kleine wijzigingen en dat alles tezamen zorgt dus voor de onvoorspelbaarheid van de lijst en dat kan ik alleen maar toejuichen. Want wat is er leuk aan een lijst die voorspelbaar wordt naarmate hij langer bestaat.
En juist ook op deze punten blijkt de no-go dus zijn rol op te eisen want met 3 no-go's op zak leek het er op dat Pearl Jam zijn plek op de eerste plaats toch weer moest gaan afstaan, maar door 1 no-go aan het adres van Peter & Kate wisten Eddy Vedder en zijn mannen toch de koppositie vast te houden met een verschil van 3 puntjes.
En nu we het toch over Pearl Jam hebben die nog op 1 staan kunnen we net zo goed gaan kijken in de Top3.


De Top3 is op 2 plaatsen gelijk gebleven en dat zijn de bovenste 2 plaatsen. Plek 2 is dus nog voor het duo dat niet op geeft en zij vechten dan ook deze week weer mee om de 1e plek die nog altijd in handen is van Pearl Jam met Black. Maar de zwarte stemmen op de plaat nemen met de week toe, dus of ze het nog een week gaan redden valt te bezien.
En de enige nieuwe naam in de Top3 vinden we op 3 en die is voor Gary Moore en het fraaie Still Got The Blues (For You)
Persoonlijk is dit dus een ideale Top3 voor mij want Pearl Jam's Black is mijn nummer 1 plaat allertijden, Peter Gabriel & Kate Bush heb ik zelf geplugged en staat zeker ook hoog in mijn eindfeest top10. En Gary Moore zijn Still Got The Blues (For You) staat met koeieletters op mijn (en die van mijn vrouw) onderarm getatoeerd omdat dit ons lied was tijdens ons trouwen in 1990 en dat lied is nog steeds ons lied ;o)
Tot zover de Top3 en een persoonlijke annecdote, nu door met de........

Snelle Stijgers/Binnenkomers


Op 11 vinden we de best scorende Thema Plugplaat tot nu toe, en dat is Phil Collins met Take Me Home die van 25 komt en dus komend weekend zeker lijkt te zijn van een mooi plekje in de Top10.
Iets lager op 14 vinden we de klapperrrrr van de week en die is voor The Eagles en het legendarische Hotel California. Het was uiteraard de FlashDisc van vorige week en het moet heel gek gaan lopen wil deze plaat Pearl Jam niet gaan bedreigen.
Dan zakken we een eind af naar nummer 27 en daar zien we Tyree Cooper vanaf plek 43 komen met Turn Up The Bass. Een knappe prestatie voor een plaat die met de hakjes over het slootje de FlashBack50 binnen wist te komen.
En op 31 zien we The Monkees komen vanaf 46 met I'm A Believer in hun 2e week en ook deze plaat lijkt hard op weg een dikke hit te worden.
En de laatste hardloper vinden we op 32 en daar vinden we U2 met het eigenzinnige Numb. Geen typische U2 plaat en voor deze track geldt dan ook, you love it or you hate it. En juist daarom is het goed om te zien dat ook de wat minder mainstream achtige platen een kans maken in de FlashBack50. Al zou het helemaal niet erg zijn als er iets vaker met risico geplugged zou worden door de members (een enkeling uitgezonderd)
Tot zover de snelle stijgers, rest ons nog de overige nieuwe binnenkomers.
Moody Blues - Nights In White Satin (35)
London Grammer - Strong (39)
Talk Talk - Happiness Is Easy (44)
UB40 - One In Ten (46)
Jeff Buckley - Hallelujah (47)


Afdalers

Naast de snelle stijgers zijn er deze week ook een aantal harde zakkers, te weten:


U2 - With Or Without You van 1 naar 7
Klein Orkest - Over De Muur van 6 naar 12
Jamiroquai - Cosmic Girl van 12 naar 27
Exits

En als er nieuwe entrees zijn in de chart, dan zijn er ook uitvallers. Deze week zijn dat:Ashford & Simpson - Solid
Enigma - Sadeness Part I
Jamiroquai - Cosmic Girl
Madonna - Open Your Heart
Rolling Stones - Sympathy For The Devil
Michael Jackson - Earth Song

De FlashBack50 is deze week gemiddeld 31 jaar en een beetje

Plugparade
In de plugparade ging de strijd om de FlashDisc deze week tussen een aantal partijen. Zo was daar Kim Wilde die in het begin hard ging maar uiteindelijk afhaakte. Daarnaast waren Ike & Tina Turner ook een tijdje in de race maar ook zij vielen halverwege de week een eind terug.
Uiteindelijk was er maar 1 act die echt de hele week mee deed om de prijzen en die hebben uiteindelijk de FlashDisc ook weten te scoren. Het zijn de mannen van Metallica maar zoals eerder gezegd, het was zeer zeker niet zo overtuigend als The Eagles van de week er voor. Zo heeft Metallica de schijf bemachtigd dankzij 4 steunende members terwijl Kim Wilde door 8 members van punten werd voorzien. Maar de Metallica fans waren iets guller in het uitdelen van de puntjes.
Verder zien we in de PlugParade dat Fleetwood Mac lekker hard gaat maar ook acts als Simply Red, Flying Pickets en Bette Midler stijgen lekker door. En Wham! heeft de oneerbiedige eer om voor de 2e week op rij plek 40 in de PlugParade in te nemen.

De overige binnenkomers in de Plugparade zijn:
Kim Wilde - You Came (11)
Amii Steward - Knock On wood (15)
Ike & Tina Turner - Proud Mary (16)
Jimmy Nail - Ain't No Doubt (21)
Annie Lennox - Why (23)
P!nk - Fucking Perfect (24)
Kylie Minogue - Can't Get You Out Of My Head (26)
Carly Simon - Why (28)
Minnie Riperton - Lovin' You (30)
Pat Benatar - We Belong (31)
Alicia Keys - Girl On Fire (32)
Justin Bieber - Love Yourself (33)
A-ha - Hunting High And Low (34)
DJ Jean - The Launch (35)
Opus - Live is Life (36)
Rob Ronalds - Kleine Blonde Mariandel (37)
Jovanotti - L' Ombelico Del Mondo (38)
Midge Ure - Dear God (39)

De plugparade heeft een gemiddelde leeftijd van 27 jaar en is dus weer iets jonger geworden

Verse Plugplaten
Deze week een bijna volle bak met verse plugplaten en die gaan het ons weer moeilijk maken. Zo schieten we via The Who naar Ed Sheeran en hebben we Lady Antebellum, Christopher Cross en The Nits in het rijtje staan. Maar ook Jeff Wayne, Nick & Simon, Michael Jackson en Technotronic.


Benieuwd welke er nog meer geplugged zijn en hoe de gehele chart er uit ziet?
Check dat dan HIER


  
De complete lijsten op Spotify lijsten zijn weer up to date en het FlashDossier is tot en met 4 maart 2017 up to date.


1 opmerking:

Anoniem zei

Top Werk weer ..!!!!
Dank...

André